Over The Wandering Mind

Hi! Mijn naam is Danique (1990) en in 2017 ben ik begonnen met The Wandering Mind. Dit is dé plek waar ik mijn twee grote passies combineer: reizen en schrijven. Tel daarbij op dat ik niets liever dan andere mensen help om hun reisdromen waar te maken, en je begrijpt waarom ik met dit online reismagazine begonnen ben. 

Dat ik andere mensen zo graag help met hun reizen is ontstaan uit mijn eigen angst. Jarenlang droomde ik ervan om de wereld over te reizen. Maar geen geld, angst voor het onbekende en een partner die het reizen niet zag zitten hielden mij tegen.

Tot ik in 2014 compleet het roer omgooide. Ik zette een punt achter mijn relatie, zegde mijn huur op, spaarde in een halfjaar tijd duizenden euro’s en vertrok met een enkel vliegticket richting Thailand. Nog steeds vol angst, maar na een paar dagen wist ik al dat deze angst nergens voor nodig was. Want wat was reizen fantastisch!

Toen ik na een halfjaar weer terug op Nederlandse bodem was, miste ik het reizen enorm. Of het toeval was of voorbestemd zullen we nooit weten, maar al snel leerde ik mijn vriend Daan kennen. Hij stond op dat moment net op het punt om zijn huis te verkopen om voor onbepaalde tijd op reis te gaan.

Vijf maanden later zaten we samen in het vliegtuig naar Australië. En uiteindelijk zijn we samen voor 2,5 jaar de wereld over getrokken. Inmiddels wonen wij weer in Nederland, maar reizen blijft onze passie. De vrijheid, de mooie culturen, de prachtige mensen die je tegenkomt. Hoewel we voor nu weer even ‘thuis’ zijn, weet ik dat de wereld in de toekomst nog veel meer voor ons in petto heeft.

Funfacts

Naam: Danique Plaatzer
Leeftijd: 30
Favoriete landen: Thailand, Nepal en Nieuw-Zeeland
Favoriete bestemmingen: Pokhara in Nepal en Koh Lanta in Thailand
Favoriete manier van reizen: Backpacken en low-budget, met soms een beetje luxe 😉
Favoriete keuken: De Thaise keuken
Mooiste reiservaring: Een meerdaagse trektocht door de Himalaya naar de Annapurna Base Camp
Vervelendste reiservaring: Een busongeluk in Laos waardoor we tijdelijk terug naar Nederland moesten
Bucketlist: Rondreizen door Zuid-Amerika

En nog wat feitjes over mijzelf:

  • Ik kom van oorsprong uit Den Helder maar voel mij helemaal thuis in Noord-Brabant, waar ik nu samen met mijn vriend Daan woon
  • Ik heb een eigen bedrijf (Digital Roadmap) en help andere ondernemers met een verhaal beter vindbaar te worden in Google. Daarnaast schrijf ik SEO-teksten voor organisaties in de reisbranche
  • Wij woonden voor drie maanden in Thailand, negen maanden in Australië en acht maanden in Nieuw-Zeeland
  • Ik heb in Amsterdam gestudeerd en daarna als redacteur gewerkt bij een boekenuitgeverij
  • Onze droom is om ooit in het buitenland een bed & breakfast te beginnen. Maar waar en hoe precies, dat zijn we nog aan het ontdekken.

Wil je op de hoogte blijven van The Wandering Mind? Volg mij dan ook op InstagramFacebookTwitterPinterest of stuur mij een e-mail.

Scroll naar top